Bardzo prosze o pomoc ponieważ nie wiem co robić . chce zainstalować gre na komputer ale setup do instalacji nie otwiera sie sam a gdy chce go włączyć ręcznie wchodze na mój komputer który ładuje sie bardzo długo (wtedy gdy włożyłam płyte ) i po dłuższym czasie jak sie wczyta wchodze na dysk z płytą który okazuje sie pusty (sprawdzałam na innych komputerach i wszystkie pliki na płycie są tylko nie wiem czemu na moim komputerze sie nie wyświetlają ) . co robić ?
wchodze na mój komputer który ładuje sie bardzo długo (wtedy gdy włożyłam płyte ) i po dłuższym czasie jak sie wczyta wchodze na dysk z płytą który okazuje sie pusty
Prawdopodobnie czytnik ma problem z odczytem płyty, może być za szybko nagrana lub po prostu czytnik odmawia posłuszeństwa.
Cytat:
(sprawdzałam na innych komputerach i wszystkie pliki na płycie są tylko nie wiem czemu na moim komputerze sie nie wyświetlają )
Taki problem również wskazuje na uszkodzenie czytnika, jeśli płyta jest zanieczyszczona lub porysowana można ją ciut wyczyścić czasem pamaga.
Jeśli jest problem tylko na jednym czytniku/komputerze to raczej do wymiany. Można od kogoś pożyczyć na próbę i sprawdzić.
dm33 otrzymał podziękowania za ten przydatny post od:
Witaj na Sdcv.pl! - Najlepszym forum komputerowym! Zarejestruj się, a gdy tylko aktywujesz swoje konto, będziesz miał(a) pełny dostęp do zawartości forum!
Nowe znajomości i ciekawe dyskusje, są na wyciągnięcie ręki !