13-08-10, 10:36
|
|
|
Member
Rozdane podziękowania: 36
|
Odp: Najlepsze rpg?
Aach, najlepsze RPG... Zdecydowanie The Elder Scrolls 3: Morrowind z dodatkami Tribunal I Bloodmoon. Moja ulubiona gra ever :-) Te nietypowe, zachwycające lokacje, różnorodność broni i pancerzy, wielkość świata gry... Długo by gadać.
Zaraz po niej jest oczywiście znamienity The Elder Scrolls 4: Oblivion, niestety, w dodatki nie miałem okazji zagrać. Co prawda lepszy system walki i ładniejsza grafika, ale nie tak mroczny jak Morrowind. Mimo wszystko obie gry należą do moich ulubionych.
Podobnie jak część użytkowników też zagrywałem się w Gothika, ale ja uznaję tylko pierwszą część, drugą z Nocą Kruka i trzecią. Potocznie nazywany "Zmierzch bUgów" nie przypadł mi do gustu, a i do Arcanii raczej się nie zabiorę. Po prostu Gothic bez Piranhi Bytes jakoś mi nie leży :). Co prawda zostaje zawsze Risen. Dobra gierka, ale szczerze powiedziawszy to powielenie wszystkich najlepszych pomysłów z Gothików. Jednakże jeśli ktoś lubi takie gry, ta pozycja może mu się spodobać.
Godną polecenia pozycją jest również "Star Wars: Knights of The Old Republic".
O klasykach takich jak Baldur's Gate 2 czy Dibalo 2 (no, nie do końca RPG) już nie wspomnę, bo chyba każdy je zna ;-).
Ale spodobał mi się też Fallout 3. Określam go osobiście mianem "Obliviona w świecie Fallout'a" - bo to robiła wszak Bethesda Softworks, team od TESów. Nie jestem fanem starych Fallout'ów, ale nie dlatego, że uważam je za słabe, tylko nie leży mi po prostu taki rodzaj RPG. Gra ogólnie jest dobra, ale fani starego Fallout'a mogą czuć się (i zapewne większość z nich czuje) się zawiedzeni.
Ostatnio edytowane przez Nordbard ; 13-08-10 o 10:42
|
|
|