24-02-10, 21:52
|
|
|
Euphoric Misanthropia
|
Odp: Piosenka
Pewnie chodzi o to:
Cytat:
"Cuda" to tytuł nowej płyty grupy Magdy & Indigo, na czele której stoi Magda Steczkowska, młodsza siostra Justyny. Album ukaże się 26 października.
Prace nad albumem trwały prawie dwa lata. Na początku było wiele rozmów i poszukiwań właściwej drogi, później już czysta przyjemność pracy w studio. I choć płyta jest zbiorem nadzwyczaj udanych kompozycji, to jednak, jak twierdzi sama artystka - prawdziwe cuda działy się przy okazji nagrywania tego materiału. Jednym z nich jest Piotr Siejka - producent, kompozytor, aranżer, pianista, wokalista. Człowiek , którego wrażliwość muzyczna mnie oczarowała, któremu zaufałam bez reszty i nie zawiodłam się! - mówi Magda i dodaje: To co najważniejsze i najbardziej emocjonujące dla mnie, to fakt, że wokale nagrywałam będąc w siódmym miesiącu ciąży. Cudowne przeżycie!. Teksty piosenek są autorstwa Pauliny Przybysz, Rysia Kunce, Franciszka Toeplitza, Janusza Onufrowicza. Każdy z nich wnosi coś nowego, innego , wyrażając to w sposób bliski artystce, która sama również napisała słowa do kilku piosenek, m. in. "Ballady Macierzyńskiej" i "Kłamstw".
Utwory:
1. Cuda
2. Pewnie dlatego
3. Możesz mieć
4. Dobrze wiesz
5. Staram się
6. Nie skoczył
7. Drzwi
8. Nie przestanę...
9. Kłamstwa
10. Ballada macierzyńska
11. Właśnie teraz tu