Moze mi ktos wytlumaczyc krok po kroku jak zrobic litery 3D w photoshopie CS4 pl ? Dopiero zaczynam amatorska zabawe z tym programem i nigdzie nie moge znalesc tutka na ten temat , sa tutki do cs2 cs7 itd... ale w cs4 jest zmienione menu i nijak mi to nie idzie !
Nie bardzo qmam co ma układ do tworzenia liter 3d. Narzędzia i skróty klawiszowe są te same.
Zobacz na Youtube, jest tego mnóstwo. Jeśli Eng. to nie problem to miłego oglądania, przy okazji możesz nauczyć się nieco o krzywych Beizera:
Uklad ma to do tego ze grafikiem nie jestem a photoshopem bawie sie moze dwa tygodnie , poprostu nie moglem znalesc tutoriali z opisem jak robic 3D, bo wiekszosc z nich jest do cs2 i cs3 a z tego co wiem tam nie ma 3D wiec i nie ma tutoriali na ten temat !
Dokladnie o cos takiego mi chodzilo , oczywiscie ang to zaden problem bo mieszkam w ang
Thanks dla ciebie leci !!!
jayjaypl- ten tutorial jest calkiem fajny i prosty ale tam po napisaniu "BRUNO" gosc wchodzi w filter/ 3D/Extrude & Bevel i wlasnie tego nie moge znalesc ! u mnie filter i 3D jest osobno w menu a Extrude & Bevel nie ma wcale albo mi poszlo na oczy i nie moge znalesc ( mam oczywiscie CS4 exstended ) Sa tam gotowe figury 3D ( szesciokat , kula itd... ) ale nie rozumie jak mam tam zrobic cos takiego jak na tym tutku !
Ten filtr był do wersji CS2, w CS3 go usunięto (choć można go doinstalować). Jak jest w CS4 trudno mi powiedzieć bo nie używam póki co tej wersji. Ale o ile sie orientuję dodano trochę bajerów jeżeli chodzi o 3D. Wiem że można teksturować wczytane obiekty trójwymiarowe, jakich formatów nie pamietam. Na pewno jest coś do uzyskania takiego efektu.
Hmm jeśli nie masz to zajrzyj na jakąś stronkę z pluginami. Ich instalacja jest banalna. Swego czasu korzystałem z komercyjnego Swifta, ale myślę ,że znajdziesz coś bezpłatnego.
Witaj na Sdcv.pl! - Najlepszym forum komputerowym! Zarejestruj się, a gdy tylko aktywujesz swoje konto, będziesz miał(a) pełny dostęp do zawartości forum!
Nowe znajomości i ciekawe dyskusje, są na wyciągnięcie ręki !