już teraz wygrał pierwszy wyścig i przynajmniej na razie i przez chwile prowadzi w klasyfikacji, jednakże gdyby miał autko pokroju Ferrari, to mozna by spokojnie mówić ze tytul moze do niego należeć.
Teraz tak nie można mówić, gdyż teraz beda wyścigi na torach szybkich a nie technicznych, czyli lepsze i szybsze auta bede mu na prostych uciekały!!
To dopiero wciąż początki tego chłopaka w Formule. Myślę , że wszystko przed Nim. Ale swoją drogą nie zaszkodziłoby jakby się jeszcze sezon czy dwa więcej pościgał na bolidzie BMW , bo choć nie najlepsza to stajnia to wyciągając ją do góry w klasyfikacji sam tez nabiera i doświadczenia i uznania u konkurentów. A jak pójdzie do Ferrari czy McLarena to będzie drugi kierowca a i odpowiedzialność za wyniki będzie miał większą. A nie sądzę żeby teraz BMW będąc dzięki Niemu w końcu "na fali" nie chciało zapłacić mu tyle co konkurencja w następnym sezonie. Póki co trzymam kciuki.
Moim zdaniem Robert zostanie w BMW jeszcze ze 2 sezony. Przejść do Ferrari (o ile byłaby taka możliwość) i zdobyć mistrzostwo to trochę za łatwo dla Kubicy;).
Zaskoczyła mnie tylko informacja, że Robert chce po zdobyciu mistrzostwa zacząć starty w WRC...
przejscie Roberta do innego zespolu przynajmniej na razie jest malo prawdopodobne, obowiazuje go kontrakt, a jezdzi super wiec nie ma szans zeby go BMW puścilo.
ponadto zawodnicy Ferrari czy McLarena musieli by kogoś wyrzucić, a to sie wiarze z duzymi odszkodowaniami!
Bmw,Ferrari,Mclaren -nie ważne! Ważne żeby jeżdził coraz lepiej -oczywiście!!
no bez przesady, jak nic sie nie stanie, to w BMW mistrzem nie bedzie, chociaz duzo moga namieszkac konstruktorom ograniczenia jakie beda od przyszlego sezonu!
Robert jest The Best i do tego te jego lekkie wypowiedzi typu : nie ważne czy jeżdżę w Formule I czy w Formule III - każdy wyścig sprawia mi tyle samo radości . On po prostu urodził się dla tego sportu, żebyśmy tylko nie stracili go na rzecz innej reprezentacji, ponieważ niewielu jest sportowców , którzy dają narodowi tyle radości!!!
Piątek miejsce w GP Francji to dobry wynik, miejsce lidera stracil, ale jest na drugim miejscu (bardzo dobrym).
Szkoda ze nie ma lepszego auta! oj szkoda...
Robert rządzi....ale martwią mnie jego wypowiedzi na temat zakończenia kariery, mianowicie oświadczył że jeśli uda mu się zdowbyć mistrzostwo to skończy z F1. Wiele wskazuje na to że Polak po F1 będzie próbował swoich sił w rajdach WRC. Osobiście wolałbym żeby został....
Witaj na Sdcv.pl! - Najlepszym forum komputerowym! Zarejestruj się, a gdy tylko aktywujesz swoje konto, będziesz miał(a) pełny dostęp do zawartości forum!
Nowe znajomości i ciekawe dyskusje, są na wyciągnięcie ręki !