|
 |
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
| Ekspertymenty ze smakiem Jak ugotować nie tylko jajko, czyli najkrótsza droga przez żołądek do serca. |

07-07-09, 11:47
|
|
|
J.M.
Rozdane podziękowania: 25
|
Odp: Kawa
A ja nie piję... (wiem jak to brzmi ;D). Zastępuje kawę baaardzo mocną herbatą.
|
|
|
14-07-09, 10:58
|
|
|
..::ten zły::..
|
Cytat:
Napisał li_lia
Des- kusisz.
|
Od tego tu jestem:)
Czy ktoś miał okazję próbować Iced Caramell Macchiato w Starbucksie?
|
|
|
18-11-09, 22:27
|
|
|
V.I.P_sDcv
|
To i ja dorzucę swoje 3 grosze, choć wybitnym smakoszem nie jestem. Niestety złapało mnie uzależnienie i bez 2, 3 kaw dziennie przestaję funkcjonować- zapewne to tylko efekt psychologiczny, ale cóż poradzić.
Z dobrych kaw [których niestety w Polsce wiele nie ma] mogę polecić Davidoffa. Ma w sobie to COŚ- ciekawy aromat, delikatny smak [wersja złota], nie podrażnia gardła i ogółem, to smakuje świetnie zachowując właściwości pierwotne [czytaj - budzi].
Wada? Kosztuje około 20 zł za opakowanie 250 gram, więc jeśli ktoś pija dużo [tak jak ja...] to potrafi ładnie strzelić po kieszeni.
Odradzam Douve Egberts- przereklamowany, zajeżdżający spalenizną szajs.
Lavazza jakoś mi nie podchodzi.
Pedros ostatnio się poprawił, co mnie miło zaskoczyło.
I ogółem- kawa bez cukru, mleka i innych pierdół.
Jak to było w pewnym bodajże filmie - gdyby kawa miała być słodka, to by rosła słodka.
Mleko zabija kofeinę i niweluje działanie kawy. W dodatku radykalnie zmienia smak [rozrzedza]. Więc jeśli ktoś chce pić kawę, to tylko czystą- jak z wódką ;-)
A ci, co mają za delikatne podniebienie na mocną kawę- weźcie się za herbatę, tam też jest spory wybór ;-)
|
|
|
27-11-09, 10:51
|
|
|
Trial Member
|
Ale kawa powinna być słodka jak kobieta, gorąca, ale.... nie powinna zbyt długo naciągać :)
Nie piłam jeszcze tego Davidoffa, jakos sceptycznie podchodzę do nowości ze względu na mój wrażliwy żołądek i w ogóle, a jak piję niskodrazniące kawki to dobrze się czuję, lepiej niż po zwykłej, także nie wiem jak mój organizm by zareagował, ale przyznam , ze mam ochotę spróbować, bo jak czytam a aż tutaj czuję ten zapach ;)
Ostatnio edytowane przez saya ; 27-11-09 o 12:07
|
|
|
| Narzędzia wątku |
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|