W tym temacie zamieszczajcie adresy stron z dobfrymi tutorialami do photoshopa i innych progrmaow graficznych.
Pzdr
znalaz?em w sieci ?adny opis jak zrobic w?asn? sygnatur? oto on:
Tutorial jak zrobi? sygnaturke programem Photoshop. (ja u?ywa?em wersji CS2 PL)
Wi?kszo?? pocz?tkuj?cych u?ytkowników prosi innych , zaawansowanych o zrobienie sygnaturki/avatarka. Dlatego postanowi?em napisa? w?asny tutorial jak zrobi? fajn? sygnaturk? w bardzo prosty sposób. Zaczynamy !
(Funckje czerwone s? po polsku , a niebieskie po angielsku !
1. Otwieramy nowy dokument o wielko?ci 300x150 pikseli (chyba ?e chcemy inny wg. uznania to prosz? bardzo =) )
2. Nast?pnie u?ywamy filtra : Filtr -> Rendering -> Chmury Filtr -> Render -> Clouds
2. Nast?pnie utwórz now? warstwe (Ctrl+Shift+N) i "zabrushuj" dowolnymi p?dzlami bia?ym kolorem powierzchnie , wg. uznania. Mój efekt (na szybkiego) :
3. Robimy now? warstw? , zamalowujemy j? na czarno ale ustawiamy Krycie Opacity na ok. 80% (wedle uznania) , a tryb mieszania na Nak?adka Overlay.
4. Teraz nowa warstwa (Ctrl+Shift+N) , wybieramy jaki? ?agodny , kropkowaty , rozmazany p?dzel , ja u?y?em Groonge Abstract. I kolorem a5a5a5 malujemy cz??? (pojedynczymi klikni?ciami Wykrzyknik) Doda to pó?niejszego efektu. Moje :
5. Wybieramy swój render (posta? , g?ówny element) , polecam strone
Planet Renders v4 , najlepiej render jaki? efektowny , kolorowy. Wklejamy go , dostosowujemy rozmiar i zmieniamy tryb mieszania na nak?adka overlay , kopjujemy go (ctrl+j) zale?nie od wielko?ci i ka?d? z warstw rozprowadzamy po obrazku aby nabra? kolorów. Przyk?ad :
6. Teraz wklejamy swojego rendera tak jakby mia?by wygl?da? ju? na ko?cu. Zduplikuj warstwe z renderem , i na zduplikowanej warstwie : Filtr -> Rozmycie -> Rozmycie Gaussowskie i promie? na 3,0 Filtr -> Blur -> Gaussian Blur i radius na 3,0 kolejno Edycja -> Zanik Rozmycie Gaussowskie i tryb zmieniamy na ?agodne ?wiat?o Edit -> Fade Gaussian Blur -> i ustaw na soft light. Nada to po?ysku. U mnie :
7. Gdy render bardzo zlewa si? z kolorami (w moim przypadku) nie trzeba go wtapia?. Wr?cz mo?na go wyró?ni? - tylko wiadomo , to kwestia gustu i zrozumienia.
8. Kolejno t?o jeszcze niewygl?da zbyt ciekawie. Dlatego nowa warstwa (ctrl+shift+n) i Obrazek -> Zastosuj obrazek i ok Image -> Apply Image i ok. Spowoduje to "przeniesienie" ca?ej pracy do tylko jednej warstwy.
9. Nast?pnie Filtr ->Poci?gni?cie p?dzla ->Aerograf Filter -> Disort -> Ripple , kolejno wybieramy gumke albo smudge tool i wymazujemy efekt akwareli z rendera.
10. Teraz Filtr -> Rozmycie -> Rozmycie promieniste i warto?? 40 , Metoda rozmycia Powi?kszenie , Jako?? dobra *Nie wiem jak po angielsku ale screen powinien wyt?umaczy? :
Oczywi?cie gumk? z opacity ok. 30 troszke rozmazujemy. Mój efekt :
11. Syg jest prawie gotowy , wystarczy doda? drobne dodatki , np. ramka.
Nowa warstwa (Ctrl+shift+n) ,Zaznaczamy wszystko (Ctrl+a) , Edycja obrys z ustawieniami :
, nast?pnie tak samo tylko ?e szeroko?? 1px. i kolor czarny. Mamy ju? ramk?. Teraz wystarczy doda? gustowny txt. W to ju? nie wnikam poniewa? wszystko zale?y od waszej inwecji twórczej. Oczywi?cie w ramkach mo?ecie zastosowa? ró?ne tryby mieszania , kolory itp. Mi to wysz?o tak :
temat utworzony pzrez "HELL_MASTER"