27-01-08, 18:45
|
|
|
..:: Junior Member ::..
Rozdane podziękowania: 40
|
Nagrywanie płyt DVD ...
Siemanko ! Na forum jestem nowy, a to moj pierwszy post. :p Jako ze nie znalazlem na forum odpowiedzi (dokladnych) na moje pytania, pozwalam sobie zamiescic moja prosbe tutaj. Chodzi o nagrywanie filmow na DVD. Do tej pory mialem nagrywarke Cd-rw i zasysalem same filmy w formacie rmvb. Teraz, kiedy 'staruszka' odmowila posluszenstwa, postanowilem zaopatrzyc sie w nagrywarke DVD (ha!). Problem jest jednak taki: Nie wiem, jak mam nagrac film ( juz czytalem, ze powinien byc on w formacie avi) zeby mozna bylo go ogladac na stacjonarnym DVD. Probowalem w Nero - niestety, mam jakas okrojona wersje (chyba lite to sie nazywa) i kiedy kilkam Wideo/Zdjęcie potem Pliki DVD - Video to nie moge dodac filmu w avi, bo sa wymagane inne formaty. A kiedy wchodze Wideo/Zdjęcie i nastepnie super video cd i chce dodac pliki avi, pojawia mi sie komunikat "nieobslugiwany format pliku' ... i nic sie nie dodaje (ehh). Moze moglby mi ktos łopatologicznie wytlumaczyc, krok po kroku, jak nagrac film, zebym go mogl ogladnac na stacjonarnym DVD ?( komputer mam na pietrze, a nie zawsze chce mi sie wchodzic po schodach, kiedy chce cos obejrzec :p). Czytalem juz w necie, ze musze go skonwertowac jakos, (ale jak :O) ?? I jak go nagrac ?? I czy jest to mozliwe w okrojonej wersji nero ?? Prosze o pomoc i wytlumaczenie krok po kroku co i jak i dlaczego.  (Rozpisalem sie, ale mam nadzieje, ze moze ktos zechce mi poswiecic troche czasu na rozwiazanie mojego prblemu :) ) Pozdro for all !
|
|
|