[Rewelacyjna dieta - Zrzuć zbędne kg!]

Wróć   Forum komputerowe > HydePark > Rozmówki Kontrolowane

Rozmówki Kontrolowane rozmowy kontrolowane na kontrowersyjne tematy

Odpowiedz

LinkBack Narzędzia wątku Wygląd
stare 06-02-09, 10:19   #1
V.I.P_sDcv

Rozdane podziękowania: 60
Podziękowano mu 82 razy
Siła reputacji: 109
Reputacja: 426

Awards Showcase

Domyślnie Galerianki

Witam. Przeglądałem dziś poranną prasę w internecie i natknąłem się na artykuł " Seks z nastolatką za 40 zł Polska norma? " Po przeczytaniu zacząłem się zastanawiać czy to nie jakiś bubel , ale pod artykułem był link do filmu Katarzyny Rosłaniec "Galerianki" i po obejrzeniu nasunęła mi się myśl czy tak faktycznie jest i czy to nie swego rodzaju dzwonek na alarm. Ja wiem , że młodzież ma teraz inne rozumowanie o potrzebach materialnych bo o duchowych już nie wspomnę , ale gdzie jest granica? Czy to my sami zaczęliśmy ją przekraczać kupując dzieciom nowe zabawki , telefony , odtwarzacze mp3 itd. i sami nakręcać sytuację gdzie zwykła zazdrość , wstyd i lęk przed odrzuceniem kierowały umysłami naszych dzieci? Czy może to przejaw naszych ukrytych pragnień ? Bo ja nie miałam/em to moje dziecko musi mieć żeby nie być gorsze ? No ale w czym gorsze ? W tym ,że 13 latka uprawia seks za telefon , albo ciuszek na który rodziców nie stać ? Co tu jest nie tak. Zapraszam do komentowania i do chwili refleksji.
vegeta82 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Galerianki
stare 06-02-09, 10:19   #1,5
Pani Kontekstowa
Ślicznotka

Zarejestrowana: Jun 2007
Podziękowała: 15
Otrzymanych podziękowań: 89
Siła reputacji: 10
Punkty reputacji: 205
Domyślnie Galerianki

Pani Kontekstowa jest teraz aktywna  
stare 06-02-09, 11:45   #2
---==MusiC==---

Rozdane podziękowania: 267
Podziękowano mu 48 razy
Siła reputacji: 38
Reputacja: 380

Awards Showcase

Post Odp: Galerianki

Na szczęście ja wychowałem się w tych czasach, w których na komunie dostawało się zegarek i rower Nie czuje się poprzez to gorszy i myślę, że obecni rodzice za bardzo rozpieszczają swoje pociechy. Teraźniejsi nastolatkowie wychowywani są w przekonaniu im więcej posiadasz, tym więcej znaczysz...Cóż za obłuda...Wartość człowieka nie mierzy się w majątku..i chyba każdy się ze mną zgodzi. A co do płatnej miłości to ona była jest i będzie. A że granica wieku obniża się to jest wina społeczeństwa.
stare 07-02-09, 13:11   #3
Trial Member

Rozdane podziękowania: 5
Podziękowano mu 0 razy
Siła reputacji: 13
Reputacja: 5
Domyślnie Odp: Galerianki

Ja natknąłem się przypadkowo na ten film o galeriankach. Po prostu brak słów. Przede wszystkim winą za takie sytuacje obarczałbym rodziców. Totalny brak zainteresowania problemami dorastających nastolatek, brak autorytetu. I potem dziewczyny musza same odnalesc sie w tym popiepszonym świecie, gdzie liczy sie tylko jak wygladasz i ile masz kasy... To przykre... Cieżko teraz znalesc jakas wartosciowa dziewczyne...
Tomko89 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 16-02-09, 16:52   #4
Trial Member

Rozdane podziękowania: 2
Podziękowano mu 0 razy
Siła reputacji: 0

Pieniadz rzadzi, a dla dziewczyn bez wykształcenia nie jest ważne kim beda za 10 lat i z takim postepowaniem zostana...nikim, sponsor da kaske poki mu sie nie znudzi a co dalej, nastepny? a uroda przemija...
FrankLucas jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 16-02-09, 17:28   #5
Trial Member

Rozdane podziękowania: 0
Podziękowano mu 0 razy
Siła reputacji: 0

Na film "galerianki" natknęłam się przypadkowo. Smutna prawda. Uważam, że to społeczeństwo samo nakręca taki mechanizm. Zastanawiam się gdzie są rodzice takich dzieciaków...w pogoni za pieniądzem? Nawet nie wiedzą jak krzywdzą swoje dzieci. Taka nastolatka w dorosłym życiu będzie widziała tylko jeden sposób na zarabianie pieniędzy-przysłowiowe stanie pod latarnią. Jestem wdzięczna swoim rodzicom, że pokazali mi odpowiednie wartości w życiu, że seks uprawia się z miłości, a pieniądze zarobione legalnie i zgodnie z moralnością dają więcej satysfakcji. To straszne, że te dzieci nie widzą żadnej alternatywy. Chcesz zarobić-ok, ale nie sprzedawaj siebie! Naprawdę jest wiele możliwości. Wystarczy chcieć!
oksa jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14-03-09, 19:01   #6
Junior Member

Podziękowano mu 1 raz
Siła reputacji: 16

Uważam, że nowe pokolenie zostało wychowane na przysłowiowych snobów, gdzie jedyną wartością jest dziecko i kasa !!!!!!!!! Gdzie nie ma żadnych innych wartości i dlatego mamy to, co mamy !!!!!! Rośnie pokolenie ćpunów, bezwzględnych bandytów, panienek lekkich obyczajów i in.. Każdy robi co uważa !!! Żeby te 20 lat temu jakiś małolat przeklinał, albo się głośno zachowywał, to zaraz zawinęłaby go milicja (bo tak się wtedy nazywała) i miałaby taka osoba nieprzyjemności, a teraz małe dziecko zamiast mama zaczyna mowę od (za przeproszeniem) kur.. . Czy to jest normalne ?????????
Darekol jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14-03-09, 19:50   #7
..:::sDcv:::..Member...

Rozdane podziękowania: 100
Podziękowano mu 50 razy
Siła reputacji: 29
Reputacja: 64

Spotkałem się z czymś takim jak fotki czy pokaz na skypie za kod doładowujący, więc jakoś mnie nie dziwi "świadczenie usług" za droższe prezenty. Kiedyś mnie to martwiło, że mamy takie społeczeństwo, potem dziwiło, a teraz tylko śmieszy, gdyż ten dorobek demokracji jet wart tyle samo co sama idea rządów motłochu. Jeśli najważniejsze są pieniądze, moda i bycie zajebistym to nie ma się czemu dziwić.
wolf jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14-03-09, 22:39   #8
Ja tu tylko moderuje

Rozdane podziękowania: 41
Podziękowano mu 42 razy
Siła reputacji: 31
Reputacja: 299

Awards Showcase

Film jest genialny. Zmusza do refleksji.

Dla nieświadomych linki do filmu

Ostatnio edytowane przez Magik ; 15-03-09 o 01:35
Magik jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14-04-09, 23:05   #9
Junior Member

Podziękowano mu 1 raz
Siła reputacji: 13
Reputacja: 23

Po urywku wnioskuje, że film jest świetny daje do myślenia.Taka jest większość młodych dziewczyn to znaczy zwracają uwagę tylko na pieniądze, wygląd, towarzystwo a to przecież nie są najważniejsze rzeczy w życiu. Pieniądze za sex to pewnie skrajność ale i tak liczy się fakt, że w głowie im tylko ciuszki i przyjemności, prawdziwych perełek które wyrastają na w miarę normalne niema z byt wiele a przynajmniej ja się nie spotkałem z wieloma takimi przypadkami większość ma w głowie wapno i trociny.
MARCINv16 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 09-05-09, 19:28   #10
Trial Member

Rozdane podziękowania: 1
Podziękowano mu 0 razy
Siła reputacji: 11

Tyle że taka sytuacja i tego typu zachowania niestety od dawna maja miejsce .Juz parę lat temu było sporo o tym w gazetach a teraz tylko rozpędu nabiera....
takahanka jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13-05-09, 01:00   #11
Legenda sDcV

Rozdane podziękowania: 182
Podziękowano mu 68 razy
Siła reputacji: 29
Reputacja: 371

Awards Showcase

Przerażającą się rysuje przyszłość takich dziewczyn zakładają ze zawsze bedą atrakcyjne fizycznie,nie uwzględniają ze czas szybko płynie,a to co robią to nic innego jak prostytucja.Nie myśla tez o przyszłośc ze zawsze ponosimy konsekwencje własnych czynów prędzej czy pózniej.A cena za nową pomadkę czy torebke może być bardzo wysoka.Brak pozytywnych wzorców powoduje ze nie liczy się nic oprócz piniędzy, które stają się drogą i celem.Zasmuca mnie to bardzo jako kobietę, bo gdzie szacunek do ludzi i siebie samej?
Red_kate jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14-05-09, 20:34   #12
Trial Member

Podziękowano mu 0 razy
Siła reputacji: 11

Takie podejscie do seksu , nie powiązany z zadnymi uczuciami , tylko z myślą ,, co mozna za to dostać"
takahanka jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 29-07-09, 21:45   #13
Trial Member

Rozdane podziękowania: 4
Podziękowano mu 0 razy
Siła reputacji: 15
Reputacja: 7

Cytat:
Napisał Red_kate Zobacz post
Przerażającą się rysuje przyszłość takich dziewczyn zakładają ze zawsze bedą atrakcyjne fizycznie,nie uwzględniają ze czas szybko płynie,a to co robią to nic innego jak prostytucja.Nie myśla tez o przyszłośc ze zawsze ponosimy konsekwencje własnych czynów prędzej czy pózniej.A cena za nową pomadkę czy torebke może być bardzo wysoka.Brak pozytywnych wzorców powoduje ze nie liczy się nic oprócz piniędzy, które stają się drogą i celem.Zasmuca mnie to bardzo jako kobietę, bo gdzie szacunek do ludzi i siebie samej?
To jest przykre. Myślę, że takie myślenie jest niestety stosunkowo powszechne. Z czego to wynika? a powiedz mi jakie wzorce daje np polski rząd, polscy politycy etc. A jakie wzorce dają sprzedajne polskie sądy, prokuratura, policja? Dziewczyny bardzo wcześnie uczą się zasady "umiesz liczyć - licz na siebie". Myślę, że te najpiękniejsze i najmądrzejsze doskonale wykorzystają swoje ciało do wejścia na szczyt, czegoś co nazywamy drabiną społeczną. Ehhh...
Krzysiek727 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 04-03-10, 17:01   #14
..::Elle::..

Podziękowano mu 0 razy
Siła reputacji: 8

Cytat:
Napisał Tomko89 Zobacz post
Ja natknąłem się przypadkowo na ten film o galeriankach. Po prostu brak słów. Przede wszystkim winą za takie sytuacje obarczałbym rodziców. Totalny brak zainteresowania problemami dorastających nastolatek, brak autorytetu. I potem dziewczyny musza same odnalesc sie w tym popiepszonym świecie, gdzie liczy sie tylko jak wygladasz i ile masz kasy... To przykre... Cieżko teraz znalesc jakas wartosciowa dziewczyne...
Przykro to stwierdzić ale w tej wypowiedzi jest wiele prawdy:( Po "Galeriankach" miałam podobne odczucia. Niesety. to co pokazano w filmie dzieje sie na naszych oczach
kamilita jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 05-03-10, 10:10   #15
..::Global sDcv Mod::..

Rozdane podziękowania: 165
Podziękowano mu 139 razy
Siła reputacji: 121
Reputacja: 1033

Awards Showcase

Cytat:
Napisał Tomko89 Zobacz post
Cieszę się, że temat wrócił, a do tego, co napisał Tomko89 chcę dopowiedzieć jeszcze jedno: Totalny brak zainteresowania przez rodziców to raz, ale również wzorce płynące od tychże rodziców to dwa. Owe wzorce czerpiemu z domu rodzinnego od najmłodszych lat i nasiąkamy nimi. A brak zainteresowania ze strony rodziców, brak prawidłowo rozumianej "miłości", w filmie jest to wspólnictwo we wzajemnym "kryciu" przed resztą rodziny, odbija się czkawką najczęściej, kiedy na wychowanie, a zwłaszcza porozumienie jest już za późno.

Wzorce czerpiemy również ze środowiska, dla tych dziewczyn jest to przede wszystkim szkoła. A tam grupa "zadżumionych" potrafi zarazić resztę. Dlaczego nie odwrotnie? Dlaczego złe wzorce łatwiej nam przejąć niż dobre, ano dlatego, że te dobre wymagają pracy nad sobą, a to już jest nielada trudność, zwłaszcza dla nastolatek pozwbawionych wsparcia i pozytywnych wzorców ze strony rodziców.

To jest dramat i tragedia tych młodych dziewcząt, które już na poczatku swojej drogi życiowej dokonują psychicznego samookaleczenia. Bo nie ciało jest tu najważniejsze, ono prędzej czy później sie pozbiera, gorzej z psychiką. Ta gotowa jest powtarzalne wypaczenie uznać za normę i rośnie nam pokolenie "skrzywionych". Rośnie pokolenie przeświadczonych o tym, że tylko kasa, dobra materialne, cwaniactwo, nie ważne jakim człowiekem jesteś, ważne co posiadasz i jak wykorzystujesz innych, by posiadać jeszcze więcej. A co wiecej liczy się tylko tu i teraz. Teraz chcę, teraz muszę mieć

pozdrawiam Wszystkich
Whitch jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
galerianki

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania