|
 |
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
| Rozmówki Kontrolowane rozmowy kontrolowane na kontrowersyjne tematy |

06-02-09, 11:45
|
|
|
---==MusiC==---
|
Odp: Galerianki
Na szczęście ja wychowałem się w tych czasach, w których na komunie dostawało się zegarek i rower  Nie czuje się poprzez to gorszy i myślę, że obecni rodzice za bardzo rozpieszczają swoje pociechy. Teraźniejsi nastolatkowie wychowywani są w przekonaniu im więcej posiadasz, tym więcej znaczysz...Cóż za obłuda...Wartość człowieka nie mierzy się w majątku..i chyba każdy się ze mną zgodzi. A co do płatnej miłości to ona była jest i będzie. A że granica wieku obniża się to jest wina społeczeństwa.
|
14-03-09, 19:50
|
|
|
..:::sDcv:::..Member...
Rozdane podziękowania: 100
|
Spotkałem się z czymś takim jak fotki czy pokaz na skypie za kod doładowujący, więc jakoś mnie nie dziwi "świadczenie usług" za droższe prezenty. Kiedyś mnie to martwiło, że mamy takie społeczeństwo, potem dziwiło, a teraz tylko śmieszy, gdyż ten dorobek demokracji jet wart tyle samo co sama idea rządów motłochu. Jeśli najważniejsze są pieniądze, moda i bycie zajebistym to nie ma się czemu dziwić.
|
|
|
14-03-09, 22:39
|
|
|
Ja tu tylko moderuje
|
Film jest genialny. Zmusza do refleksji.
Dla nieświadomych linki do filmu
Ostatnio edytowane przez Magik ; 15-03-09 o 01:35
|
|
|
29-07-09, 21:45
|
|
|
Trial Member
|
Cytat:
Napisał Red_kate
Przerażającą się rysuje przyszłość takich dziewczyn zakładają ze zawsze bedą atrakcyjne fizycznie,nie uwzględniają ze czas szybko płynie,a to co robią to nic innego jak prostytucja.Nie myśla tez o przyszłośc ze zawsze ponosimy konsekwencje własnych czynów prędzej czy pózniej.A cena za nową pomadkę czy torebke może być bardzo wysoka.Brak pozytywnych wzorców powoduje ze nie liczy się nic oprócz piniędzy, które stają się drogą i celem.Zasmuca mnie to bardzo jako kobietę, bo gdzie szacunek do ludzi i siebie samej?
|
To jest przykre. Myślę, że takie myślenie jest niestety stosunkowo powszechne. Z czego to wynika? a powiedz mi jakie wzorce daje np polski rząd, polscy politycy etc. A jakie wzorce dają sprzedajne polskie sądy, prokuratura, policja? Dziewczyny bardzo wcześnie uczą się zasady "umiesz liczyć - licz na siebie". Myślę, że te najpiękniejsze i najmądrzejsze doskonale wykorzystają swoje ciało do wejścia na szczyt, czegoś co nazywamy drabiną społeczną. Ehhh...
|
|
|
04-03-10, 17:01
|
|
|
..::Elle::..
|
Cytat:
Napisał Tomko89
Ja natknąłem się przypadkowo na ten film o galeriankach. Po prostu brak słów. Przede wszystkim winą za takie sytuacje obarczałbym rodziców. Totalny brak zainteresowania problemami dorastających nastolatek, brak autorytetu. I potem dziewczyny musza same odnalesc sie w tym popiepszonym świecie, gdzie liczy sie tylko jak wygladasz i ile masz kasy... To przykre... Cieżko teraz znalesc jakas wartosciowa dziewczyne...
|
Przykro to stwierdzić ale w tej wypowiedzi jest wiele prawdy:( Po "Galeriankach" miałam podobne odczucia. Niesety. to co pokazano w filmie dzieje sie na naszych oczach
|
|
|
05-03-10, 10:10
|
|
|
..::Global sDcv Mod::..
|
Cytat:
Napisał Tomko89
Ja natknąłem się przypadkowo na ten film o galeriankach. Po prostu brak słów. Przede wszystkim winą za takie sytuacje obarczałbym rodziców. Totalny brak zainteresowania problemami dorastających nastolatek, brak autorytetu. I potem dziewczyny musza same odnalesc sie w tym popiepszonym świecie, gdzie liczy sie tylko jak wygladasz i ile masz kasy... To przykre... Cieżko teraz znalesc jakas wartosciowa dziewczyne...
|
Cieszę się, że temat wrócił, a do tego, co napisał Tomko89 chcę dopowiedzieć jeszcze jedno: Totalny brak zainteresowania przez rodziców to raz, ale również wzorce płynące od tychże rodziców to dwa. Owe wzorce czerpiemu z domu rodzinnego od najmłodszych lat i nasiąkamy nimi. A brak zainteresowania ze strony rodziców, brak prawidłowo rozumianej "miłości", w filmie jest to wspólnictwo we wzajemnym "kryciu" przed resztą rodziny, odbija się czkawką najczęściej, kiedy na wychowanie, a zwłaszcza porozumienie jest już za późno.
Wzorce czerpiemy również ze środowiska, dla tych dziewczyn jest to przede wszystkim szkoła. A tam grupa "zadżumionych" potrafi zarazić resztę. Dlaczego nie odwrotnie? Dlaczego złe wzorce łatwiej nam przejąć niż dobre, ano dlatego, że te dobre wymagają pracy nad sobą, a to już jest nielada trudność, zwłaszcza dla nastolatek pozwbawionych wsparcia i pozytywnych wzorców ze strony rodziców.
To jest dramat i tragedia tych młodych dziewcząt, które już na poczatku swojej drogi życiowej dokonują psychicznego samookaleczenia. Bo nie ciało jest tu najważniejsze, ono prędzej czy później sie pozbiera, gorzej z psychiką. Ta gotowa jest powtarzalne wypaczenie uznać za normę i rośnie nam pokolenie "skrzywionych". Rośnie pokolenie przeświadczonych o tym, że tylko kasa, dobra materialne, cwaniactwo, nie ważne jakim człowiekem jesteś, ważne co posiadasz i jak wykorzystujesz innych, by posiadać jeszcze więcej. A co wiecej liczy się tylko tu i teraz. Teraz chcę, teraz muszę mieć
pozdrawiam Wszystkich
|
|
|
| Narzędzia wątku |
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|