Witam
Jestem nowy w dziedzinie programowania i chciałbym się was zapytać czy nauka wielu języków się opłaca czy lepiej zostać przy jednym i szlifować go do perfekcji.
Jeżeli ktoś powie żeby uczyć się wielu proszę podać jakie.Ja narazie coś męczę w c# i nie wiem czy się brać za inny język czy mój dalej szlifować :)
Moja rad najważniejsze by opanowac "prawie"do perfekcji język. C# jest nie omal podstawowym jezykiem i możliwe że popularnym. Oczywiście pozniej nie ma sprawy pogłębiania języków w inne strony,ale wiadomo, kilka rzeczy naraz ucząc sie pradopodobniej będzie dłużej schodzi.
stingero otrzymał podziękowania za ten przydatny post od:
Co nazywasz prostym? Wskaźniki których większość programistów c++ nie rozumie? Przeciążenia operatorów? Usuwanie obiektów które każdy gubi? Dziedziczenie wielobazowe? Funkcje wirtualne?
To są już trudne rzeczy, ale dobrze wytłumaczone w książce Grębosza.
Kolega właściwie powiedział, że dobrze zacząć od C++ potem przerzucisz się na Java lub PHP bez problemu w zależności czy chcesz pisać strony czy aplikację na komputery stacjonarne (javaSE) przenośne (javaME) lub walniesz serwer (javaEE). Powodzenia życze.
Witaj na Sdcv.pl! - Najlepszym forum komputerowym! Zarejestruj się, a gdy tylko aktywujesz swoje konto, będziesz miał(a) pełny dostęp do zawartości forum!
Nowe znajomości i ciekawe dyskusje, są na wyciągnięcie ręki !