Cytat:
Napisał cffir17
A jaka literature ?czytałem o sieciach czytałem o internecie o komputerach i nic sie nie dowiedziałem a niewie ktos z was co trzeba wpisac w konsoli na linuxie zeby polaczyc sie z innym komputerem lub wyszukac komputerów w sieci?
|
ech...
Czytałeś? Dużo czytałeś? Co czytałeś? Bo jeśli czytałeś jakiś poradnik typu "Jak być hackerem w 15 min" to GL :P
Jeśli szukasz poradnika od zera w którym jest opisane dosłownie wszystko jak się połączyć z danym komputerem itp. to też życzę Ci szczęścia... Najpierw teoria, potem praktyka. Nigdy odwrotnie!
Zaczynamy najpierw uczyć się języków programowania - nie tylko C++ ;p
W necie jest bardzo dużo e-booków, tutoriali, stron internetowych o m.i. budowie sieci, komputerach itp.
Nigdzie nie dostaniesz gotowca w którym znajdziesz informacje co dokładnie należy robić by coś zrobić xD Chyba że szukasz czegoś w stylu "szkoły hakerów"... tam masz gotowe sposoby na bycie lamerem. osobiście uważam że tego typu "poradniki" są żałosne ;)
O samym hackowaniu mogę Ci powiedzieć (napisać :p ), że najpierw trzeba znaleźć cel, sprawdzić czy naprawdę chcemy się za to brać - możemy trafić na kogoś kto lepiej się na tym zna i jak mu zrobimy jakiś głupi kawał to można łatwo stracić kompa xD
Na początek - po opanowaniu teorii - można się bawić w rzeczy typu: hakowanie szkolnych komputerów, hakowanie komputerów w kawiarenkach internetowych, lub razem z kolegami się hakować wzajemnie
Tak w ogóle to nie chcę Cię oceniać... ale jeśli czytałeś jakieś konkretne książki o internecie, komputerach, programowaniu itp. i nic z nich nie zrozumiałeś to lepiej daj sobie spokój ;)