[Rewelacyjna dieta - Zrzuć zbędne kg!]

Wróć   Forum komputerowe > Communications > Sieci

Sieci internet, lan, sdi

Odpowiedz

LinkBack Narzędzia wątku Wygląd
stare 26-07-07, 23:38   #1
Junior Member

Rozdane podziękowania: 0
Podziękowano mu 0 razy
Siła reputacji: 17
Reputacja: 20
Domyślnie Radiówka...

Witam !!
Posiadam radiówkę, cały czas coś nie tak, a to transfer, a to ping nie taki...
Teraz mam inny problem m.in. rano działa dobrze do około 19. Gram w tibie, CS i zauważyłem dość częste kicki na około 1-2 min, przy tym strony www także się nie wczytują w tym samym czasie, natomiast ping idzie i na serwer i np na www.wp.pl. Dlatego to dla mnie dziwne i nie wiem o co chodzi, czemu tak się dzieje ? Skontaktowałem się z administratorem, opowiedziałem mu wszytko, a on na to powiedział że jak ping idzie powinno być ok (jak ping idzie to znaczy że masz połączenie z internetem) i że coś zmyślam, kombinuję, po prostu olał sprawę. Mam już tak przez ponad tydzień...
Nie wiem macie może jakieś rady na to? Co może być przyczyną ?
Siwy033 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Radiówka...
stare 26-07-07, 23:38   #1,5
Pani Kontekstowa
Ślicznotka

Zarejestrowana: Jun 2007
Podziękowała: 15
Otrzymanych podziękowań: 89
Siła reputacji: 10
Punkty reputacji: 205
Domyślnie Radiówka...

Pani Kontekstowa jest teraz aktywna  
stare 27-07-07, 10:23   #2
..:Uploader -

Rozdane podziękowania: 12
Podziękowano mu 156 razy
Siła reputacji: 57
Reputacja: 360

Awards Showcase

Domyślnie

Witam
Admin w sumie ma racje, jeżeli jest ping do serwera np. wp to znaczy, że jest internet, ale nikt nie powiedział jaki w tym momencie, np. możesz mieć prędkość 10kbps/s więc strona wczyta się z wielkim trudem i po bardzo dużym okresie czasu, natomiast pingi będą bo to kwestia wysłania i odebrania pakietu. Z tego wychodzi, że Twoja sieć radiowa do godziny 19 nie ma, aż takiego wielkiego obciążenia, a po godzinie 19 masa użytkowników kożysta z sieci tzn. pobiera pliki czy gra online. Jeżeli prędkość by spadła do 10 kbps/s wtedy na 100% zostaniesz rozłączony z serwerem na którym grasz bo jest to poprostu za słaby transfer. Możesz zadzwonić do admina i zapytać go jakim łączem dysponuje i ilu jest użytkowników, możesz również zapytać jaka jest aktywność o godzinie 19. Wina napewno nie leży u Ciebie bo z tego co napisałeś to net chodzi Ci normalnie w dzień, a pod wieczór strasznie zwalnia. Pozdro
dev17 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 10-08-07, 22:06   #3
Junior Member

Podziękowano mu 0 razy
Siła reputacji: 17
Reputacja: 20
Domyślnie

Hmmm :(
Problem nie ustąpił do dziś, wziąłem logowanie do radiówki od kumpla co mu działa dobrze, aby sprawdzić jak działa u mnie, działa rewelacyjnie... Tylko niktóre logowania mają wieczorami te głupie kicki... Admin nic sobie z tego nie robi, miał przyjechać sprawdzić, ale nie przyjechał... Już nie mam żadnych pomysłów co by zrobić :<
Siwy033 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 07-03-08, 06:26   #4
Trial Member

Podziękowano mu 0 razy
Siła reputacji: 0
Reputacja: 5
Domyślnie Odp: Radiówka...

Ja też mam radiówke.
Czasami występuje u mnie inny problem mianowicie konflikt adresów IP.
zgłaszanie problemów to tylko marnowanie czasu i energii bo i tak odp. jest że u nich jest wszystko OK i to musi być problem u mnie.
Qguar2201 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 07-03-08, 10:34   #5

Podziękowano mu 156 razy

Awards Showcase

Cytat:
Napisał Qguar2201 Zobacz post
Ja też mam radiówke.
Czasami występuje u mnie inny problem mianowicie konflikt adresów IP.
zgłaszanie problemów to tylko marnowanie czasu i energii bo i tak odp. jest że u nich jest wszystko OK i to musi być problem u mnie.
Bo u nich na 100% pisze, że wszystko OK :) Jeżeli masz konflikt to znaczy, że ktoś próbuje się podłączyć na Twoim adresie IP do internetu (zapewne poprzez zmiane MAC'u) Twój administrator pewnie nie wie, że coś takiego jest możliwe i dlatego olewa sprawe, jemu wszystko się zgadza u siebie bo np. 10 komp. wykupiło abonament i w danym momencie leci do 10 komp. internet, ale do jakich ?? tego on już zapewne nie wie, choć wszystkie cyferki mu się zgadzają (adresy IP, adres fizyczny MAC) Wiem co mówie bo sam kiedyś testowałem takie możliwości i musze stwierdzić, że jest to banalnie proste do wykonania :)
stare 17-03-08, 02:40   #6
Trial Member

Podziękowano mu 0 razy

Ja tez mialem problem taki o ktorym piszesz. Do godz 17-18 internet działał bez zarzutu... no moze czasami mial jkies zaklocenia i gubil zasieg ale to nie trwalo wiecej niz sekunde. Zaś po godzinie 19 internet zyl swoim zyciem raz wczytla sie stronka raz nie. A wszystko to wina ludzi ktorzy włamuja sie do sieci internetowych zmianieja mac o ktorym pisal juz tutaj kolega wyzej. A przeciez siec ma ograniczony limit szybkosci, dlatego ludzie włamujacy sie zabieraja szybkosc innym uzytkownikom ktorzy za to placa. Jestem bardzo ciekawy jakie zabezpieczenia ma twoja siec ? Ta w ktorej ja bylem do niedawna mila tylko przypisana szybkosc do macu. A programow do skanowania sieci jest teraz tyle ze kazdy mogl przesknowac siec i sprawdzic jakie maci maja uzytkownicy... pozniej podajac sie za innych ma internet "po kosztach". Nic nie poradzisz na to jezeli Twoj Admin nie zareaguje. Polecam zmiane internetu na netie :)

A jeszcze dodam ze radiowka strasznie utrudnia sciaganie np z torrentow, przez to ze gubi sygnal traci łacznasc i ktos wyprzedza nas w kolejce :) pozdro !

Ostatnio edytowane przez kluczyk09 ; 17-03-08 o 02:51
kluczyk09 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 10-04-08, 13:47   #7
Trial Member

Podziękowano mu 0 razy

Aktualnie mam taki problem że necik mi pada.
Chodzi o to, że jest przez kilka minut, zdąrze albo i nie napisac posta i zachwiel klops.
Biore napraw łączy się ponownie i tak w koło.
Dla przypomnienia mam radiówke.
Czy może być to spowodowane przez osoby, ktore nielegalnie się podłanczają czy raczej mam jakiegoś wirusa, który blokuje połączenie?
Może ktoś ma inne pomysły?
Qguar2201 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14-04-08, 19:18   #8
Trial Member

Rozdane podziękowania: 1
Podziękowano mu 1 raz
Siła reputacji: 15
Question Odp: Radiówka...

Ludzie-PRAWDA jest okrutna.Radiowy net proponowany w większości w Polsce jest do d.py.
Niestety też taki mam i zrywanie jest na porządku dziennym...Chyba została tepsa albo telezwei.na tym drugim chodzi ponoć dobrze ale znam przypadek internet+telefon,a jak jest jakby od nich wziąć sam net???????...

Ostatnio edytowane przez wratchchild ; 14-04-08 o 19:19
wratchchild jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 11-07-08, 14:23   #9
Senior Member

Rozdane podziękowania: 23
Podziękowano mu 0 razy
Siła reputacji: 21

A u mnie jest taki problem:Mam radiówke i nie wiem czemu, ale strasznie kiepsko mi bufforuje muzyke,flimiki itp. na takich stronach jak yuotube,wrzuta itp.Aha... jeszcze słaby mam transfer jak coś pobieram...około 20 KB/s co normlanie powinno iść koło 100KB/s
Strony mi nawet otwiera, ale jak włącze filmik np. na youtube to łąduje jakby nie mógł...Proszę o pomoc!!!
damian.k jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 11-07-08, 16:32   #10
Trial Member

Podziękowano mu 0 razy

Ja miałem to przez kilka miesięcy, potem podziekowałem. Instalacja była w marcu super było.....potem liscie na drzewach miedzy mną a nadajnikiem ( około 1km) i zaczęło sie . Ma teraz Multimo i jestem zadowolony. Olej radiówke jeśli możesz.....szkoda nerwów
lopjan jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 12-07-08, 21:47   #11

Podziękowano mu 156 razy

Awards Showcase

Cytat:
Napisał damian.k Zobacz post
A u mnie jest taki problem:Mam radiówke i nie wiem czemu, ale strasznie kiepsko mi bufforuje muzyke,flimiki itp. na takich stronach jak yuotube,wrzuta itp.Aha... jeszcze słaby mam transfer jak coś pobieram...około 20 KB/s co normlanie powinno iść koło 100KB/s
Strony mi nawet otwiera, ale jak włącze filmik np. na youtube to łąduje jakby nie mógł...Proszę o pomoc!!!
Problem leży po stronie udługodawcy. Zgłoś problem i jeśli jest wporządku administrator to powinien się tym zająć od ręki.
stare 15-07-08, 17:41   #12
Junior Member

Podziękowano mu 0 razy
Siła reputacji: 16

Ja też mam radiówkę i mnie czasami bardzo irytuje ale nie narzekam prędkość nie najgorsza do 90 KB/s dochodzi ale jak bym miał zakładać stawiam na neostrade TP
Marcin 1988 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 15-07-08, 22:27   #13
Trial Member

Podziękowano mu 0 razy

hej ja mam radiówkę i jestem zadowolony poradził bym sprawdzić w ogóle jaka sie ma prędkość neta bo czasem ci "wielcy fachowcy " dają mniejszy niż masz w abonamencie:) polecam ta stronkę aDSL internet, vše o připojení k internetu |*DSL.cz

Ostatnio edytowane przez parob ; 15-07-08 o 22:30
parob jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 19-07-08, 16:02   #14
..:::sDcv:::..Member...

Rozdane podziękowania: 1
Podziękowano mu 69 razy
Siła reputacji: 27
Reputacja: 13

Drodzy państwo, ja również miałem większość z tych problemów, o których tu piszecie ponieważ miałem to nieszczęście posiadać łącze radiowe. Jest na to jedna prosta rada: OLEJCIE Waszych dostawców "radiowego internetu" i załóżcie sobie "normalny" - czytaj "dużo mniej problemów" internet od tepsy, tele2 czy netii. Szkoda nerwów.
Pozdrawiam
Greench1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 21-07-08, 07:46   #15

Podziękowano mu 156 razy

Awards Showcase

Cytat:
Napisał Marcin 1988 Zobacz post
Ja też mam radiówkę i mnie czasami bardzo irytuje ale nie narzekam prędkość nie najgorsza do 90 KB/s dochodzi ale jak bym miał zakładać stawiam na neostrade TP
Na Twoim miejscu to bym tak nie stawiał na TP, swego czasu byłem posiadaczem neostrady i muszę powiedzieć, że radiówka w porównaniu z internetem TP to wymiata. W sumie nie wiem jak teraz TP kontroluje wszystko, ale gdy ja miałem to awaria przynajmniej 3-5 razy dziennie, ze neta nie było jakiś czas, a dodatkowo jak już był ten internet to prędkość spadała do minimum i pozostawało mi wtedy GG jedynie. Było gorzej niż za komuny...

Cytat:
Napisał parob Zobacz post
hej ja mam radiówkę i jestem zadowolony poradził bym sprawdzić w ogóle jaka sie ma prędkość neta bo czasem ci "wielcy fachowcy " dają mniejszy niż masz w abonamencie:) polecam ta stronkę aDSL internet, vše o připojení k internetu |*DSL.cz
Co do sprawdzenia faktycznej prędkości to muszę się zgodzić, zresztą to się powinno robić zaraz po podłączeniu do sieci. Niestety, ale muszę odradzić tego typu strony testujące bo są one nie dokładne i zależne od wielu czynników na które nie mamy wpływu (lagi, przeciążenia serwera, itp.). Na umowie powinieneś mieć podaną prędkość internetu w kilobitach, wartość tą podzielisz przez 8 i wychodzi faktyczna prędkość ściągania. Wejdź np. na Gadu-Gadu - Multimedialna Platforma Komunikacyjna i włącz pobieranie klienta i w tym momencie sprawdzasz czy wartość jest zbliżona do tej na umowie czy o wiele za niska.
Odpowiedz

Tagi
radiówka

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania