Polecam Ci mniej znaną ale b. dobrą pastę firmy Noctua o nazwie NT-H1. Ma bardzo dobre parametry i do tego nie przewodzi prądu. Nie musisz mi wierzyć na słowo, sprawdź w necie.
Siemka , napewno jest to jedna z lepszysz past pod procek zalman zm-stg1 polecam na 100% jest super .....pozdrawiam.... aha i jeszcze jedno jest nie droga .....
bierz te COOLLABORATORY LIQUID PRO spadek ok 10 stopni
tylko potem trzeba usuwac papierem sciernym
Arctic Silver 5 tez fajna ale spadek ok 4-5 stopni
jezeli zalezy ci na duzym spadku to COOLLABORATORY
jesli na latwym usunieciu to Arctic
jesli masz miedziano podstawke radiatora to bierz to COOLLABORATORY LIQUID PRO jesli nie (aluminium) to bierz zalmana zm-stg1. Ja osobiscie uzywam zalmana i jestem bardzo zadowolony. od razu mowie ze paste trzeba wygrzewac kilka dni zeby byly widoczne skutki w obnizeniu temperatury. U mnie temp spadla okolo 12 stopni.
Jeśli ktoś nie chce drogiej pasty trwale wiążącej procesor i w zasadzie niemożliwej do usunięcia to dobre i niezbyt drogie są Arctic Silver i Arctic Ceramique. Używałem wiele razy obydwu Silver sprawia, że temperatura jest o kilka st niższa niż na Ceramique lecz nie stosuję tej pasty ponieważ ona dosłownie znika czy wyparowywuje, wiele razy to zauważyłem nawet jak ktoś dużo nałoży to tylko wszystko jest brudne a rdzeń czysty. Tak, że polecam Arctic Ceramique chyba że ktoś ciągle majstruje przy podzespołach i nakładanie pasty co 6-8 mcy to dla niego nie problem.
Witaj na Sdcv.pl! - Najlepszym forum komputerowym! Zarejestruj się, a gdy tylko aktywujesz swoje konto, będziesz miał(a) pełny dostęp do zawartości forum!
Nowe znajomości i ciekawe dyskusje, są na wyciągnięcie ręki !