Witam wymieniam elementy chłodzące procesor. Zdjąłem już wiatrak z radiatorem. I teraz mam kłopot bo nigdy tego nie robiłem. Otóż jak zdjąć pastę z procesora nie zarysowując go? I czym?
Mam procesor intel pentium (nie wiem co dalej) socket 775
A jeszcze coś dotknąłem podstawkę w coolerze (chyba tak to się nazywa) tam gdzie będzie się stykać pasta i procesor i podstawka tego czegoś co chłodzi procesor. Czy to coś ma do termoprzwodnictwa i działania oraz przylegania pasty tu i tu?
Ostatnio edytowane przez łylzjax ; 26-06-09 o 23:04
Pastę można z grubsza dość delikatnie usunąć papierem toaletowym lub chusteczką higieniczną. Później watka lub patyczki kosmetyczne i benzyna ekstrakcyjna czyściłem tak już kilkadziesiąt stan jak nowy. Radiator można umyć szczoteczką do mycia rąk i płynem do naczyń, wentylator zdemontować. Ogólnie pastę powinno się nakładać np elementem z tworzywa cieńszym i bardziej podatnym na wygięcie niż karta bankomatowa. Nakłada się BARDZO cienką warstwę coś jakby posmarowanie kanapki. Ja nakładam i rozsmarowywuję palcem ale to trudniejsze by było poprawnie założone.
Witaj na Sdcv.pl! - Najlepszym forum komputerowym! Zarejestruj się, a gdy tylko aktywujesz swoje konto, będziesz miał(a) pełny dostęp do zawartości forum!
Nowe znajomości i ciekawe dyskusje, są na wyciągnięcie ręki !